Украйна ще тества и използва всички позволени оръжия, за да

...
Украйна ще тества и използва всички позволени оръжия, за да
Коментари Харесай

Украйна се кани да си върне Крим чрез всички позволени оръжия

Украйна ще тества и употребява всички разрешени оръжия, с цел да освободи територията си, в това число и Крим. Това съобщи секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов, представен от Reuters.

Коментарът идва след упованията Киев да предприеме през идващите седмици или месеци контранастъпление за завладяване на следена от Русия територия на юг и изток.

Крим е украинска територия и ще използваме там всякакви незабранени от интернационалните закони оръжия, които да оказват помощ за освобождението на нашите територии, посочи Данилов.

Припомняме, западните страни, подкрепящи Киев, предоставиха основна военна поддръжка, като бойни танкове и бронирани транспортни средства, след нахлуването на Русия в Украйна.

Въпреки обаче дейната акция на украинската страна, Съединени американски щати досега винаги са отхвърляли даването на Украйна на изтребители F-16. Някои други страни като Нидерландия изявиха подготвеност да изпратят такива самолети на Киев, само че не е ясно, дали те ще получат американско единодушие да го създадат, защото за изпращането на такива самолети, е необходимо единодушието на страната производител.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР