Украйна ще има достатъчно западни танкове, за да оборудва с

...
Украйна ще има достатъчно западни танкове, за да оборудва с
Коментари Харесай

Кулеба: Украйна ще получи 120-140 западни танка в първата вълна на доставки

Украйна ще има задоволително западни танкове, с цел да оборудва с тях една бригада след първите доставки, сподели през днешния ден външният министър на страната.

Кога тъкмо ще стане това обаче той не се нае да предвижда.

Украйна ще получи от 120 до 140 танка при първата вълна от доставки на западни танкове от коалиция от 12 страни, сподели Дмитро Кулеба, представен от Ройтерс.

Ядрото на танковата бригада са нормално три батальона от по сред 40 и 50 танка плюс спомагателни подразделения - разследващо, химическо, артилерийско, противовъздушно, свързочно, щаб.

По-рано този месец група западни страни дадоха обещание на Украйна да й доставят съществени бойни танкове, с цел да отблъсне тя бъдеща пълномащабната съветска инвазия.

Днес Кулеба разясни, че в " танковата коалиция " има 12 страни. Той заяви, че предоставените от нея танкове ще включват немските " Леопард 2 ", английските " Чалънджър 2 " и американските " Ем 1 Ейбрамс " и добави, че Украйна в действителност разчита да получи и френски танкове " Льоклер ", в случай че бъде реализирана сделка в тази тенденция.

Днес стана ясно, че към този момент Франция е подготвена да даде на Украйна още 12 от своите самоходни 155-милиметрови гаубици " Сезар ". Украинският министър на защитата Олексий Резников през днешния ден се срещна в Париж Себастиен Льокорню. Той добави, че Франция ще изпрати 150 свои военни в Полша да обучат 2000 украински артилеристи. Досета Франция е пратила на Украйна 18 такива гаубици.

Кулеба не заяви никакви времеви графици за доставките на танковете. Той сподели, че ще би трябвало време, с цел да се научат украинските военни да си служат с тях. По преценки на западни експерти става дума за няколко месеца.

Кулеба съобщи, че Киев работи и зад кулисите, с цел да притегли още страни към обединението, която ще доставя танкове на Украйна в един сериозен, съгласно публични представители, миг във войната в Украйна.

Киев възнамерява да предприеме огромна контраатака, с цел да си върне територии, завладяни от Русия в южната и източната част на страната. Съединени американски щати са споделили на Киев да се въздържи от задействането на този проект, до момента в който западната военна помощ дойде в Украйна. Тя обаче е обезпокоена, че Русия би могла да предприеме атака в идните седмици или месеци, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР