Украйна пусна вчера мобилно приложение, което да помогне в издирването

...
Украйна пусна вчера мобилно приложение, което да помогне в издирването
Коментари Харесай

Украйна пуска мобилно приложение за издирване на деца, изгубени през войната

Украйна пусна през вчерашния ден мобилно приложение, което да помогне в издирването на деца, изчезнали по време на продължаващата повече от 13 месеца пълномащабна инвазия на Русия в прилежащата страна, заяви националната полиция, представена от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

Киев счита, че 19 544 деца са били депортирани в Русия по време на нашествието и единствено 328 от тях са се върнали в родината си. Москва, която управлява елементи от Източна и Южна Украйна, отхвърля да е отвличала деца и споделя, че те са били отведени на несъмнено място.

Украйна сплоти напъните си с американска софтуерна компания в създаването на приложението " Да обединим още веднъж Украйна ", което ще помогне за събиране на фамилии, разграничени от военния спор, сподели Олександър Фацевич - зам.-началник на националната полиция.

Това е един от инструментите за намиране на деца и връщането им в фамилията, сподели Фацевич на онлайн брифинг.

 България и още 48 страни: Русия не може да отхвърли депортирането на деца, колкото и да пробва България и още 48 страни: Русия не може да отхвърли депортирането на деца, колкото и да пробва

Дори да намерим единствено едно дете по този метод и да съберем единствено едно семейство, това към този момент ще е победа, дребна победа, само че с всяка стъпка ще можем да връщаме деца вкъщи, уточни зам.-началникът на украинската полиция.
Москва не крие, че има стратегия, в границите на която е трансферирала хиляди украински деца от окупирани украински региони в Русия, само че показва това като филантропична акция за отбрана на сираци и изоставени деца в зоните на спор. Тази седмица комисарят за правата на децата в Русия Мария Лвова-Белова сподели, че от февруари 2022 година Русия е приела над 5 милиона бежанци от района на Донбас, след които има 730 хиляди деца с родители или настойници.

Приложението е гратис за евакуиране и елементарно за потребление, сподели Фацевич. В него има многостепенни инспекции за сигурност на самоличността. Полицията ще ревизира и удостоверява персоналните профили и ще работи като медиатор, с цел да е допустима връзката посредством приложението.

 Организация на обединените нации желае достъп до депортирани украински деца, българка ще следи обстановката в Русия Организация на обединените нации желае достъп до депортирани украински деца, българка ще следи обстановката в Русия

Фацевич уточни, че новото приложение ще дава опция на полицията да събира повече данни по сигурен метод, в това число от хора в Русия, Беларус и окупираните територии, които желаят да оказват помощ на украинските деца.

Международният углавен съд (МНС) на съветския президент Владимир Путин и, обвинявайки ги в похищение на деца от Украйна.

Русия не признава юрисдикцията на МНС и разгласи заповедта за оскъдна.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР