Украйна пробива отбраната на Русия, за да си върне Robotyne, докато контраофанзивата продължава старателно напред

...
Харков, Украйна — Руските власти потвърдиха в неделя, че шефът
Коментари Харесай

Харков, Украйна — Руските власти потвърдиха в неделя, че шефът на Wagner Group Евгений Пригожин е бил убит при самолетна катастрофа миналата седмица при експлозия, която широко се разглежда като дългоочаквано възмездие за неуспешния метеж на бизнесмена. Но тъй като Кремъл продължава да управлява Вагнер, единствената значителна победа, която Пригожин даде на президента Владимир Путин - превземането на украинския град Бахмут - е под заплаха.

Украинските войски щурмуваха руски позиции близо до разрушения индустриален град и по на юг най-накрая пробиха първата линия на отбраната на Москва, за да си върнат малкия град Роботайн.

„Сега можем да видим руските снабдителни линии“, каза украински командир на фронтовата линия в региона, който носи позивната Скала. — Сигурен съм, че оттук ще вървим по-бързо.

Украинските специални сили помогнаха за разчистването на пътя към града в брутална битка. Видео, публикувано от украинската армия, показва почти пропуски — и директни попадения. В един клип войник стъпва върху противопехотна мина, но е евакуиран жив, макар и сериозно ранен.

Русия едностранно обяви господство през миналата година, след като организира фалшиви „референдуми“, въпреки че не контролира територията военно.

Усилителното настъпление по южния фронт, когато украинските войски се сблъскват с руските сили, вкопани в километри окопи и акри минни полета, подхраниха дебата относно способността на Киев да си върне цялата окупирана територия, но някои експерти казват, че повторното превземане на Robotyne е ясно доказателство за Способността на Украйна да пробие отбранителните линии на Русия.

Malyar потвърди, че междувременно украинските войски напредват към Бахмут от юг, но каза, че са си върнали по-малко от половин квадратна миля територия там след седмица битки . Тя също отбеляза съгласуваните усилия на руските сили да си върнат територия в североизточна Украйна, като нарече битката в района на Харков „много интензивна“.

Седмиците на ожесточени битки — ден и нощ — са пречупени само от мимолетни моменти на радост, като дългоочакваното освобождение на Роботайн. Но войниците от механизираната бригада, която завоюва селото, предупреждават, че предстои още дълъг път и че войната в никакъв случай не е приключила.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР