Украйна призова Европейския съюз да предприеме спешни стъпки за увеличаване

...
Украйна призова Европейския съюз да предприеме спешни стъпки за увеличаване
Коментари Харесай

Украйна настоява ЕС да ускори доставките на артилерийски снаряди

Украйна прикани Европейския съюз да предприеме " незабавни стъпки " за увеличение на доставките на артилерийски снаряди, чиито ресурси съгласно Киев са извънредно нужни за отбрана на фронтовата линия против Русия.


На конференция в Киев външният министър Дмитрий Кулеба съобщи пред висшия европейски посланик Жозеп Борел, че чака Европейски Съюз да облекчи регулациите и да подпише " дълготрайни контракти " с отбранителни компании за увеличение на производството на снаряди.

" Ако попитате боец на фронта от какво има най-голяма потребност в този момент, отговорът ще бъде снаряди ", сподели Кулеба пред Борел.

" Защото мащабът на войната и потреблението на артилерия от страна на Русия доближиха равнище, за което, дано бъдем почтени, европейската отбранителна промишленост не беше подготвена ", добави той.

Кулеба съобщи също, че Украйна намира битките в Конгреса на Съединени американски щати за бъдещето на американската помощ за " объркващи ", дни откакто републиканските законодатели се опълчиха на нова поддръжка за разкъсваната от война страна.

Лидерите на Европейски Съюз преодоляха дългогодишната опозиция на Унгария, с цел да договорят предходната седмица пакет от помощи за Украйна в размер на 50 милиарда евро, само че поддръжката от Вашингтон към момента е под въпрос заради съпротивата на републиканците.

" Снощи получих последния отчет от Вашингтон за вероятните сюжети и някои от сюжетите припомнят на трилър. Всичко е доста объркващо ", сподели Кулеба. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР