Украйна планира още удари в дълбокия тил на нахлулите на

...
Украйна планира още удари в дълбокия тил на нахлулите на
Коментари Харесай

Украйна планира още удари в дълбокия руски тил и голямо настъпление напролет

Украйна възнамерява още удари в дълбокия гръб на нахлулите на нейна територия съветски войски и огромно контранастъпление на пролет. Това заяви в изявление за американската телевизионна верига Ей Би Си Кирило Буданов, началник на Главното разследващо ръководство на Украйна.

Телевизията означи, че Киев не е поел отговорност за офанзивата на 26 декември против съветската военновъздушна база Енгелс, която се намира покрай Саратов, на повече от 500 километра от украинската граница, само че Буданов призна, че е бил  " щастлив да го види “.

Той добави, че офанзивите ще отиват  " все по-дълбоко и по-дълбоко " в Русия, само че ще може да разяснява отговорността на страната си за тях едва след края на войната.

На въпрос за нападенията срещу Крим, който беше нелегално анексиран от Русия през 2014 година, Буданов сподели:

„ Крим е украинска територия, ние можем да използваме всяко оръжие на наша територия. “

Буданов сподели още, че Русия дава огромни жертви на бойното поле. 

„ Има стотици мъртви тела, които просто гният навън, тук-там са насъбрани върху други тела като спонтанни стени, когато съветските войски нападат това поле, те употребяват тези тела за прикритие, като щит “, продължи той. " Но това не работи. Там има действителни полета (покрити) с мъртви тела. "

Буданов сподели, че оръжията на Русия се изчерпват, което я принуждава да прибегне до „ по-евтини “, по-„ изобилни “ решения, като създадените в Иран самовзривяващи се безпилотници „ Шахед “.

Русия изстреля 84 дрона против Украйна през първите два дни на 2023 година, като множеството от тях бяха свалени от украинската противовъздушна защита, отбелязва Ей Би Си.

Телевизията напомня, че Съединени американски щати оповестиха, че ще доставят система за противоракетна защита " Пейтриът "  на Украйна в края на декември, с което общата военна помощ, към този момент предоставена на Украйна от администрацията на президента Джо Байдън, доближи 22 милиарда $. Байдън неотдавна подписа законопроект за държавно финансиране на стойност 1,7 трилиона $, който включва 47 милиарда $ спомагателна помощ за Украйна.

Буданов сподели още, че очаква скоро в Украйна да бъдат изпратени американски бронирани машини „ Брадли “, които доста ще подобрят боеспособността на нейната войска.

Битките по украинските фронтове ще бъдат най-ожесточени през март, когато Киев възнамерява огромно контранастъпление, сподели Буданов.

„ Тогава ще има повече освободени територии и нанасяне на окончателни поражения на Руската федерация “, сподели той. „ Това ще се случи в цяла Украйна, от Крим до Донбас ".

Украинското управление неведнъж е заявявало, че няма да отстъпи нито сантиметър територия.

„ Нашата цел и ние ще я реализираме е връщане в границите от 1991 година, като Украйна е приета от всички субекти на интернационалното право “, сподели Буданов.

Що се отнася до бъдещето на Русия, Буданов сподели, че има няколко сюжета, само че посланието е ясно:

„ Не би трябвало да се страхувате от трансформацията на Русия. Това ще бъде само от полза за целия свят “.

Режимът на Путин „ е за посмешище на всички “, сподели Буданов, добавяйки, че дейностите на съветските войски са съвсем сведени до отбрана на територии, които към момента окупират в Украйна – „ и не за дълго “.

„ Русия към този момент не е военна опасност за света, а единствено приказка “, добави той.

Единственият оставащ проблем, сподели Буданов, е съветският нуклеарен боеприпас " и неконтролируемият режим ", който ще накара " целия свят да осъзнае нуждата от денуклеаризация на Русия или най-малко интернационален контрол на нейния нуклеарен боеприпас ".

„ Терористична страна, която размахва нуклеарна бухалка против всички и бълва закани, не е режим, който има етично или политическо право да управлява оръжия за всеобщо заличаване “, добави Буданов.


Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР