Украйна обвини руските войски, че са ударили психиатрична болница в

...
Украйна обвини руските войски, че са ударили психиатрична болница в
Коментари Харесай

Руските сили удариха украинска психиатрична болница

Украйна упрекна съветските войски, че са блъснали психиатрична болница в региона на източния украински град Изюм, заяви регионалния шеф на Харков Олег Синегубов. В изказване в чат приложението “Телеграм” Синегубов уточни, че по това време в болничното заведение е имало 330 души, някои от които приковани към инвалидни колички или неспособни да се движат. По думите му 73 души са били евакуирани.

Броят на жертвите се открива, добави той.

“Това е военно закононарушение против цивилни, геноцид против украинската нация”, сподели Синегубов.

Русия отхвърля да атакува цивилни в границите на по този начин наречената от нея “специална операция” за разоръжаване и “денацификация” на Украйна.

Нападението, за което се оповестява, последва бомбардировка на болница в Мариупол в сряда, при която съгласно украинските управляващи са починали трима души, в това число дете.

Русия съобщи, че ще проверява случая, само че някои публични представители отхвърлиха известията за него като “фалшиви новини”.

Отделно Синегубов заяви, че съветските войски са обстрелвали жилищни региони на Харков 89 пъти в границите на денонощие, само че добави, че няма заплаха за жителите, откакто е бил ударен институт с нуклеарна лаборатория в него.

Вчера консултант в украинското вътрешно министерство съобщи, че съветски самолети са бомбардирали институт в Харков, в който има пробен нуклеарен реактор.

“Засега няма опасност за гражданското население”, сподели Синегубов във видеопослание.

Всички украински атомни електроцентрали работят устойчиво, само че личният състав на Запорожката АЕЦ е подложен на “психологически натиск” на работното си място, откакто съветските войски я превзеха, съобщи украинската държавна ядреноенергийна компания “Енергоатом”.

Радиационните равнища във всички централи остават непроменени, добави тя.

Харков е подложен на яростен обстрел от съветските войски, съобщи в излъчено онлайн по малкия екран изявление кметът на града Игор Терехов. Той добави, че 48 учебни заведения са разрушени.

“Към днешна дата 48 от учебните заведения в града са разрушени”, сподели той. Мирновременното население на Харков е към 1,4 милиона души.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР