Украйна и международните ѝ партньори трябва да продължат да се

...
Украйна и международните ѝ партньори трябва да продължат да се
Коментари Харесай

Зеленски призовава за битка за Крим след 10 г. окупация

Украйна и интернационалните ѝ сътрудници би трябвало да продължат да се борят за възобновяване на украинския надзор над Крим, съобщи през днешния ден президентът Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, когато Киев означи 10 години от съветската окупация на полуострова, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12811
Войските на Москва поеха контрола над Крим през 2014 година посредством скрито навлизане, а по-късно го използваха за стартирането на пълномащабната си инвазия в Украйна на 24 февруари 2022 година

" Тази жестока война, която в този момент се води против Украйна, беше подбудена от реваншизма на Русия тъкмо когато тя почувства, че светът може да си затвори очите за такива закононарушения ", съобщи Зеленски във видеообръщение.

Днес Украйна означи десетгодишнината от протест в кримската столица Симферопол против подкрепеното от Русия придвижване, което проправи пътя за анексирането, което интернационалната общественост осъди като нелегално.

Русия отбелязва анексията на 18 март, деня, в който президентът Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През я официализира с контракт в Москва.

Киев съобщи, че ще се бори, до момента в който не възвърне границите си от 1991 година, които включват Крим, и води дипломатическа акция за разработване на кротичък проект, който планува цялостно евакуиране на съветските войски.

Москва споделя, че концепцията за мирни договаряния без Русия е неуместна и че всяко споразумяване на войната ще би трябвало да признае " новите действителности ".

В обръщението си Зеленски прикани сътрудниците на Украйна " да се борят за цялостното възобновяване на интернационалното право ".

" Можем да сложим завършек на тази война при нашите украински условия. Можем да върнем земята и народа си от окупацията. Можем да надигнем Русия пред съда за това, което е направила. Но с цел да се случи това, ние би трябвало да се борим ", сподели той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР