Украйна е освободила от 1 септември над 1000 квадратни километра

...
Украйна е освободила от 1 септември над 1000 квадратни километра
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна е отвоювала над 1000 кв. километра своя територия - Свят

Украйна е освободила от 1 септември над 1000 квадратни километра своя територия, разгласи президентът Володимир Зеленски, в обичайното си видеообръщение.

Той сподели още, че украинските въоръжени сили са отвоювали по време на своята контраатака десетки селища от съветските окупатори.

Днес организирах ново съвещание на щаба на висшия главнокомандващ. На първо място, по отношение на дейните ни дейности на фронтовата линия. В рамките на продължаващите отбранителни дейности нашите герои към този момент освободиха десетки обитаеми места. И през днешния ден това придвижване продължи, има нови резултати. Общо от 1 септември са освободени над хиляда квадратни километра от територията ни. Благодарна съм на всички, които го направиха да се случи! Благодарен съм на армията, разузнавачите и специфичните служби за всяко украйнско знаме, което се развява тези дни, написа във фейсбук президентът на Украйна.

Зеленски популяризира видеозапис, на който украински бойци споделят, че са завладяли значимия град Балаклея, в североизточната Харковска област.

Военен рапортува на президента за отвоюването на Балаклея. " Флагът на Украйна се вее над свободен украински град под свободно украинско небе ", отговоря на записа Зеленски.



На видеозаписи, оповестени през вчерашния ден, украински бойци вървят необезпокоявани в центъра на града в Изюмски регион.

Назначените от Русия управляващи в превзетата от нея част от Харковска област обаче споделиха, че Балаклея остава под техен надзор, отбелязва ДПА.

Не може да става дума за никакъв пробив на украинските сили и за никакво контранастъпление, сподели съветският непрекъснат представител в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Василий Небензя. Той назова тези известия агитация " за да бъдат изпросени нови оръжия от Запада ". Освен това шерването с цялата международна общност на проекти за нахлуване опонира на правилата на военната тактика, означи Небензя.

Твърденията на страните в спора не са доказани по самостоятелен път.

Украйна се намира в " повратен " миг, разяснява в Киев държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън. Той разгласи заеми и грантове от американското държавно управление в размер на 1 милиард $, за закупуване на американско оръжие. Други 1 милиард и 200 милиона $ по същата стратегия Вашингтон дава на 18 страни, застрашени от съветската експанзия. Сред тях е и България.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР