Украйна е осъществила най-голямата евакуация от Мариупол от началото на

...
Украйна е осъществила най-голямата евакуация от Мариупол от началото на
Коментари Харесай

Украйна е осъществила най-голямата евакуация от Мариупол от началото на войната

Украйна е осъществила най-голямата евакуация от Мариупол от началото на войната. Украинска контраатака е в ход покрай град Изюм, който е под контрола на руснаците. Русия нанесе ракетни удари от Черно море против обекти покрай границата с Полша. 

Конвой с до хиляда автомобила с евакуирани от Мариупол съумя да доближи град Запорожие, който е под украински надзор - това е най-голямата сполучлива евакуация от началото на войната. Същевременно Турция изрази подготвеност да изпрати транспортен съд, който да изтегля останалите украински бойци и цивилни от завода " Азовстал ".

През нощта са били атакувани военни обекти в Лвовска област. Руската страна заяви, че е поразила шест командни пункта на украинските въоръжени сили, дузина артилерийски установки и два ракетни комплекса С-300.

Сраженията в Донбас не престават, като съветските войски са изтласкани от Харков, а при Изюм е подхванато контранастъпление. В други региони обаче съветските сили са постигнали прогрес, означават от украинската войска. Според украинския президент Зеленски:

" Руските военни досега се пробват да покажат най-малко някаква победа. Благодарен съм на всеки, който поддържа защитата и доближава за Донбас, Приазовието и Херсон това, което се случва в този момент в региона на Харков. Стъпка по стъпка ние караме окупаторите да си тръгнат от украинската земя, ще ги накараме да си тръгнат и от морето ни ".

Украинският президент поздрави група " Калуш " за успеха на песенния конкурс " Евровизия " и съобщи, че куражът на украинците е впечатлил света. Зеленски се зарече следващата година Украйна да е хазаин на консурса в " свободен и възобновен " Мариупол.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР