Укранските бойци, които завзеха „Азовстал“, предложиха да обменят цивилни граждани

...
Укранските бойци, които завзеха „Азовстал“, предложиха да обменят цивилни граждани
Коментари Харесай

Нацистите в  „Азовстал“ в Мариупол са предложили да обменят цивилни граждани за храна

Укранските бойци, които завзеха „ Азовстал “, предложиха да обменят цивилни жители за храна и медикаменти, сподели за представител на щаба на интервенцията за освобождение на предприятието.

" Трябва да поддържаме контакти с нацистите от „ Азов “, които са се настанили в комбината, в полза на спасяването на цивилните, които са останали там. По време на договарянията те ни предложиха да заменяем цивилни заложници за храна и медикаменти. Условията на договорката – петнадесет заложника против звук артикули и медикаменти. Предупредиха, че повече никого няма да пускат в Украйна, към този момент единствено ще обменят “, сподели събеседникът на организацията.

Сега, по негови данни, в катакомбите на комбината най-вероятно се намират повече от 200 мирни поданици, в това число дами, деца и старци.

Представителят на щаба означи, че съветските военни към този момент са се срещали с такива способи в Сирия, когато са водили договаряния с терористите от ИДИЛ. Те също са предложили да освобождават хора против храна и лекарства.

РИА Новости напомня: Руските войски и сили на Донецката национална република обкръжиха Мариупол на 7 март; на 21 април Шойгу разгласи, че градът е изцяло освободен, само че повече от две хиляди бойци от националистическия батальон „ Азов “ остават в завода „ Азовстал “ (срещу бойците му е формирано наказателно дело в Русия). Президентът Владимир Путин разпореди нападението против индустриалната зона да бъде прекъснато, само че тя да бъде блокирана, " с цел да не прелети и муха даже ".

Националистите държат цивилни в завода, за чието освобождение съветските войски отварят филантропични коридори. Над 100 души напуснаха " Азовстал " предишния уикенд. В същото време украинската страна наруши режима на тишина, частите на съветската войска и ДНР трябваше да унищожават огневи позиции.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР