Русия се стреми да създаде буферна зона в района на

...
Русия се стреми да създаде буферна зона в района на
Коментари Харесай

Die Welt: Русия иска да създаде буферна зона в района на Харков

" Русия се стреми да сътвори буферна зона в региона на Харков, с цел да предотврати офанзиви на Въоръжените сили на Украйна на територията на страната ", счита специалистът по Източна Европа, професор в университета в Инсбрук Герхард Мангот. той разяснява съветската атака пред.

" Сега приказваме за основаване на буферна зона. Това е, което Путин желае през март. Това в действителност е задачата на съветската атака ", е декларирал той.

Високопоставен украински боен представител също съобщи, че задачата на съветската войска е да сътвори " буферна зона " в Харковска и Сумска област, с цел да попречи на украинските военни да продължат да нападат Белгородската област от съветска страна, напомня немската медия.

Руският президент Владимир Путин към този момент приказва за сходни проекти през март. През последните месеци съветският район е постоянно нападнат от украинската войска. Освен това през март тази година и през август 2023 година проукраински съветски милиции напреднаха на съветска територия. Русия се пробва да завладее пограничния регион на Харков от началото на нашествието си през 2022 година, само че значително беше принудена да се изтегли оттова през есента на 2022 година

Въпреки това, както на всички места на фронта, сега самодейността в този район принадлежи на съветските въоръжени сили след неуспеха на украинската контраатака през лятото на 2023 година

Съединени американски щати се съмняваха, че Москва ще реализира някакъв забележителен прогрес в последната атака. " Не чакаме някакъв огромен пробив ", съобщи представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби. Русия съумя да извърши съответната подготовка за настъплението по време на траялата месеци наред невъзможност в Конгреса на Съединени американски щати във връзка с новата военна помощ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР