Украинците са много по-близки до нас от руснаците по темперамент

...
Украинците са много по-близки до нас от руснаците по темперамент
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Траен мир ще има само при пълна победа на Украйна, иначе Русия ще нападне отново

Украинците са доста по-близки до нас от руснаците по характер и метод на мислене – в случай че някой си прави илюзии, че руснаците са ни близки, доста се заблуждава.

Това съобщи пред бТВ министърът на защитата Тодор Тагарев във връзка със спекулациите, че макар експанзията на Путин, България би трябвало да поддържа руснаците с претекста, че са „ приятелски народ “.
Министърът показа, че е общувал доста с украинци и руснаци и има директни наблюдения – виждал е по какъв начин мислят.

Той уточни, че мотивацията на украинската войска за победа е на необикновено високо ниво.

„ Те нямат никакво съмнение, че ще освободят всички свои окупирани територии “, означи Тагарев, като добави, че това зависи в доста огромна степен от страните, които поддържат Украйна.

Той е уверен, че Въоръжените сили на Украйна могат да изтласкат окупаторите отвън интернационално приетите граници на страната си, даже това да не стане до края на годината.

Тагарев уточни, че е планувал загубата на Русия още при започване на войната – че Украйна ще стане за съветските военни втори Афганистан. Той разясни, че в Афганистан за 10 години военни дейности Русия е дала 15 000 жертви, във войната на украинска територия за 15 месеца е изгубила сред 100 000 и 200 000 бойци.

Стратегическият интерес на България е Украйна да успее – единствено това е методът да има непоклатимост и дълготраен мир в района, акцентира министърът.

Той е безапелационен, че в случай че Русия реализира някакъв непълен триумф, ще възвърне силите си и ще нападне още веднъж.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР