Украинското разузнаване е задържало жена, замесена в план за убийството

...
Украинското разузнаване е задържало жена, замесена в план за убийството
Коментари Харесай

Украйна задържа жена участвала в заговор за убийството на Володимир Зеленски

Украинското разузнаване е задържало жена, забъркана в проект за убийството на президента Володимир Зеленски, оповестяват от Украинската работа за сигурност (СБУ), представена от CNN. Задържаната е била съветски осведомител, „ който е подготвял съветски въздушен удар в региона на Николаев по време на визитата на президента на Украйна “.

Предполагаемият осведомител „ в навечерието на неотдавнашното пътешестване на президента на Украйна до Николаевска област е събирал разследваща информация за плануваното посещаване “, сподели СБУ.

Украинският президент Володимир Зеленски беше в района в края на юли.

В изказване на СБУ се споделя, че хипотетичният съзаклятник се е „ опитал да откри времето и приблизителния маршрут на президента на територията на района “

Въпреки това сътрудниците на СБУ са получили информация за „ подривната активност на обвинения “ и са подхванали спомагателни ограничения за сигурност.

СБУ следи връзките на дамата и открива, че тя е имала за задача и да разпознава местоположението на системи за електронна битка и хранилища с муниции на въоръжените сили.

Според следствието става дума за жителка на Очаков, Южна Украйна, и някогашна продавачка във боен магазин на територията на една от военните елементи в района. Името й не е разкрито.

Твърди се, че тя е пътувала из територията на региона и е снимала местоположението на украински обекти.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР