Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че преговорите с Русия са

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че преговорите с Русия са
Коментари Харесай

Зеленски: Преговорите с Русия са единствената възможност

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че договарянията с Русия са единствената алтернатива за неговата страна, макар че опцията за провеждането им в този момент е „ предизвикателство “. В изказване по украинска телевизия Зеленски сподели, че допустимо той и съветският президент Владимир Путин да не проведат персонален диалог, предадоха Ройтерс и БНР.

По думите на Зеленски убийствата в Буча демонстрират, че фразата " за потребност от денацификация “ се отнася повече за Русия, в сравнение с за Украйна.

В коментар за Донбас украинският президент сподели, че Киев и Москва няма да съумеят да се схванат по всички точки едновременно, само че би трябвало да работят по този въпрос.

Зеленски сподели още, че напъните за изтласкване на съветските бойци от Мариупол срещат компликации. Той дефинира обстановката в пристанищния град като „ доста сложна “.

Турция е предложила проект, с цел да помогне за евакуация на ранени, както и на транспортиране на мъртви от Мариупол, само че е подчертала, че самодейността зависи от волята на съветския президент Владимир Путин.

Зеленски разяснява и Виктор Орбан, наблягайки, че унгарският министър председател ще би трябвало да избира сред Москва и останалия свят.

Вчера, след внушителната си изборна победа в неделя, Орбан назова свои „ съперници “ „ брюкселските бюрократи и украинския президент “.

По-късно през днешния ден Володимир Зеленски ще приказва пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на съвещание отдадено на Украйна, на което се чака да бъдат разисквани основно събитията в украинския град Буча. Руските сили се пробват да скрият следите от своите военни закононарушения, сподели по-рано украинският президент.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР