ИСЛАМАБАД (АП) — Групировката Ислямска държава пое отговорност за нападение

...
ИСЛАМАБАД (АП) — Групировката Ислямска държава пое отговорност за нападение
Коментари Харесай

Ислямска държава пое отговорност за нападение в Афганистан, при което загинаха трима испански граждани и трима афганистанци

ИСЛАМАБАД (АП) — Групировката Ислямска страна пое отговорност за нахлуване против чужденци в централен Афганистан, при което бяха убити трима испански жители и трима афганистанци убити.

Седем души бяха ранени при офанзивата в петък в провинция Бамиян, огромна туристическа зона, съгласно Абдул Матин Кани, представител на вътрешния министър. Той сподели, че седем обвинени са били задържани на местопроизшествието.

Групировката " Ислямска страна " разгласява изказвания за своята новинарска организация Aamaq късно в неделя, в които се споделя, че бойци на ИД са нападнали рейс, пренасящ туристи и техните водачи. „ Атаката беше в отговор на напътствията на водачите на ИД да нападат жителите на Европейския съюз, където и да бъдат открити “, се споделя в известието.

Външното министерство на Испания заяви, че трима испанци са починали и най-малко още един е ранен. Талибански чиновник в Бамиян, който приказва при изискване за анонимност, защото не е акредитиран да приказва с медиите, сподели, че че...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР