Украинският президент Володимир Зеленски замина днес за срещата на върха

...
Украинският президент Володимир Зеленски замина днес за срещата на върха
Коментари Харесай

Зеленски замина днес за срещата на върха на Арабската лига

Украинският президент Володимир Зеленски отпътува през днешния ден за срещата на върха на Арабската лига в Саудитска Арабия, съобщи Ройтерс, като се базира на източник.

След срещата на Арабската лига в град Джеда Зеленски ще отпътува с френски държавен аероплан за срещата на върха Г-7 в Хирошима, Япония, добави източникът за Ройтерс.

 

На форума в Джеда за пръв път от десетилетие ще взе участие сирийският прездент Башар Асад.

 

Сирийският президент Башар Асад дойде довечера в Джеда за присъединяване в срещата на върха на Арабската лига в саудитския град, заяви сирийската държавна телевизия, представена от Франс прес. Агенцията отбелязва, че това става след години на изолираност на държавното управление в Дамаск поради войната в Сирия.

Асад дойде на интернационалното летище " Крал Абдул Азиз " в Джеда, с цел да взе участие в срещата на върха на Арабската лига ", заяви сирийската държавна телевизия.

Сирийският президент ще взе участие в първата си среща на Арабската лига от повече от десетилетие, отбелязвайки по този метод огромното си завръщане на арабската дипломатическа сцена.

Арабската лига изолира сирийското държавно управление в Дамаск в края на 2011 година поради жестоките му репресии против националния протест, прераснал в опустошителна революция, само че възвърне участието на Сирия в организацията на 7 май.

Обединените арабски емирства (ОАЕ), които възвърнаха връзките си със Сирия през 2018 година, работиха доста интензивно за връщането на Дамаск в организацията.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!     

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР