Украинският президент Володимир Зеленски се включи с видео обръщение по

...
Украинският президент Володимир Зеленски се включи с видео обръщение по
Коментари Харесай

„Кое e обратното на музиката, ако не е войната?, попита Зеленски от сцената на Грами

Украинският президент Володимир Зеленски се включи с видео послание по време на церемонията по раздаването на музикалните награди " Грами ". 

„ Какво може да бъде противоположното на музиката, в случай че не е войната? “, попита той по време на телевизионното събитие онлайн в Лас Вегас. 

" Нашите музиканти носят бронежилетки, вместо смокинги. Те пеят на ранените в лечебни заведения, даже на тези, които не могат да ги чуят ", съобщи Зеленски в авансово записано обръщение, излъчено на видеостената в залата в Лас Вегас.

" Запълнете мълчанието с музика си. Запълнете го в този момент, с цел да разкажете нашата история. Кажете истината за войната във вашите обществени мрежи, по малкия екран, подкрепете ни както можете, само че не стойте безмълвни. И по-късно ще настане мир в нашите градове ", сподели украинският водач, представен от Българска телеграфна агенция.

Зеленски добави, че мечтае хората в разрушените украински градове да могат още веднъж да живеят свободно – „ свободно, както на сцената на Грами “.

След видеото със Зеленски, Джон Леджънд, заедно с Мика Нютон, която е родена и израснала в Украйна, изпълниха песен, отдадена на страната. Тя е озаглавена " Free ", а текстът ѝ е на украинската поетеса Любов Якимчук.

We’re honored to welcome Ukrainian musicians,, and poet to the.

Our hearts and our stage hold a special place for the people of Ukraine.
— Recording Academy / GRAMMYs (@RecordingAcad)
Преди по-малко от седмица Зеленски имаше предпочитание да приказва и по време на филмовите награди " Оскар ", само че продуцентите взеха решение да не скапват шоуто с политика. Благодарение на това тазгодишното издание на влиятелната гала ще се запомни единствено и само с шамара на Уил Смит. 

" Ако продуцентите на " Оскарите " не разрешат на украинския водач Володимир Зеленски да се появи на церемонията, това ще бъде най-срамният миг в холивудската история. " - беше коментирал и двукратният притежател на " Оскар " Шон Пен. За страдание думите му се трансфораха в действителност. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР