Украинският президент Володимир Зеленски публикува в канала си в Telegram

...
Украинският президент Володимир Зеленски публикува в канала си в Telegram
Коментари Харесай

Украинското знаме наистина вече се вее над Балаклея

Украинският президент Володимир Зеленски разгласява в канала си в Telegram видео, явно записано в Балаклея - град, който украинските въоръжени сили настояват, че са взели под собствен надзор.
 
На видеото се виждат украински бойци с прикрити лица стоят върху съветско знаме, а над главите им се вее украинско знаме. Украински боен офицер оповестява, че град Балаклея е взет под надзор. " Г-н президент, град Балаклея в Харковска област е взет под надзор, заповедта е изпълнена.
 
Руските войски се изтеглиха ", оповестява военният офицер във видеото, застанал на покрива на висока постройка, над която се вее украинското знаме. Видеото е записано в 16:00 ч. на 8 септември.
 
Зеленски е написал като коментар, че всичко към този момент е на мястото си, а украинското знаме се вее в свободен украински град под свободно украинско небе:  " Благодаря ви! Гордея се! Погрижете се за себе си! За победа! Слава на Украйна! "
 
Във вечерната си сводка Генералния щаб на украинските въоръжени сили заяви, че са освободени 20 обитаеми места в Харковска област, само че не разгласи имената им.
 
Във вечерното си послание по традиция към украинците Зеленски рапортува за повече от 1 000 кв. км освободена територия от 1 септември насам.
 
Президентът благодари на всички бойци, взели участие в сраженията на фронта и в интервенциите в тила на руснаците. " Освобождението на нашата земя е заслуга на всички, които ясно и навреме извършват проекта за всеобща защита ", сподели той.
 
Освобождаването на Балаклея проправя пътя на украинските въоръжени сили да стартират нахлуване към Изюм - най-големия град, който съветските войски съумяха да завладяват в източната част на Харковска област.
 
Освобождаването на село Шевченково северно от Балаклея пък открива пътя на украинската войска към Купянск - значим железопътен възел, употребен от съветските войски за доставяне на войските им в района.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР