Украинският президент Володимир Зеленски произнесе днес реч пред Националния съвет

...
Украинският президент Володимир Зеленски произнесе днес реч пред Националния съвет
Коментари Харесай

Зеленски към австрийския парламент: Благодаря, Австрия, ясно е, че Украйна ще победи

Украинският президент Володимир Зеленски произнесе през днешния ден тирада пред Националния съвет – долната камара на австрийския парламент. Тя беше излъчена директно по малкия екран. Събитието бе намерено от ръководителя на Националния съвет Волфганг Соботка.

В своите встъпителни думи Соботка акцентира, че Австрия е военно, само че не и политически неутрална страна.Австрия е приела към 90 000 украински жители, над 200 компании оказват помощ на Украйна сега и откакто войната завърши, Австрия ще взе участие във възобновяване на страната, съобщи Соботка.

Чрез видеовръзка украинският държавен глава се обърна към Народното събрание и австрийския народ. Той обрисува съветските закононарушения, поради които ежедневно умират украински жители.

Всеки глас в поддръжка на интернационалното право е значим за Украйна, съобщи Зеленски. Не става дума за геополитика, човек постоянно би трябвало да си остане човек, сподели по-нататък украинският водач.

Той благодари за филантропичната помощ на Австрия и изключително на публичната организация „ Съседът в неволя “ за помощта при неутрализиране на мини, за оказаната лекарска помощ.

„ Благодаря, Австрия, ясно е, че Украйна ще победи ", приключи речта си Зеленски, бурно приветстван от парламентаристите.

Всяка от показаните в Народното събрание партии като се изключи Австрийската партия на свободата (АПС) излъчи по един представител, който съобщи солидарността си с украинския народ и осъди агресора Русия. Депутатите на АПС, чийто лидер Херберт Кикъл неведнъж съобщи, че парламентарното събитие е в прорез с неутралитета на Австрия, стачкуваха по време на съвещанието с издигнати табели с текст „ Неутралитет “ и „ Мир “, а малко по-късно напуснаха парламентарната зала.

На парламентарното събитие участваха австрийският президент Александър ван дер Белен, вицеканцлерът Вернер Коглер, членове на държавното управление, представители на дипломатическия корпус, измежду които и посланикът на Украйна в Австрия. Федералният канцлер Карл Нехамер отсъства от събитието, защото сега е на посещаване в чужбина.

В мнения австрийските медии означават, че това е закъсняла изява на Володимир Зеленски, който от началото на войната е приказвал пред парламентите на 24 страни от Европейски Съюз.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР