Политическите формирования под чертата са на старта на кампания, в

...
Политическите формирования под чертата са на старта на кампания, в
Коментари Харесай

Социолог: В лявото пространство ще има битка за избиратели

" Политическите формирования под чертата са на старта на акция, в която занапред ще се разпространяват. Могат да създадат акция, която да им разреши да участват в Народното събрание. Не приказваме за радикални скокове ", разяснява пред социологът от " Алфа рисърч " Павел Вълчев и добави, че точно по време на предизборната акция се уголемява кръгът от симпатизанти, той даде образци с влизането в Народното събрание през последните години на Има Такъв Народ и Политическа партия, само че посочи, че в тази ситуация " подобен вид скокове в този момент не чакаме ".

Социологът дефинира като " доста малко евентуално " единствено две партии да образуват ръководещо болшинство.

" Има предпочитание и за нови лица, и за нови фигури в политиката ", регистрира Вълчев.

Относно имената в листите на ГЕРБ социологът уточни, че отсъствието на Владислав Горанов не е изненада, а завръщането на Мария Габриел в България е било ориентирани по-скоро към изпълнителната власт и " това като сюжет не е завършило ".

Неуспехът на ротацията и свързването на ръководството с ПП-ДБ, както и последвалите кавги водят до отдръпването на към 200 000 гласоподаватели от тях - " стават донор на други политически сили – отиват главно към Има Такъв Народ, към " Възраждане ", има сериозен отлив ", изясни Павел Вълчев.

" Твърдото ядро от симпатизантите остава, които даже тези офанзиви, кавги, по-скоро ги сплотяват. Може да продължи този отлив. "

" В лявото пространство има роене и ще има борба за гласоподаватели ", акцентира социологът, който чака там " доста забавни неща ".

Той означи още, че при Движение за права и свободи има " мощна готовност ", а при " Възраждане " е допустимо да има отлив на гласоподаватели поради новите субекти в това пространство.

" Много значимо ми се коства тази акция да не отврати хората ", сподели той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР