Украинският президент Володимир Зеленски посети днес района на Одеса, за

...
Украинският президент Володимир Зеленски посети днес района на Одеса, за
Коментари Харесай

Зеленски наблюдава подготовката за износ на зърно в района на Одеса


Украинският президент Володимир Зеленски посети през днешния ден региона на Одеса, с цел да следи товарене на зърно, откакто износът беше възобновен за първи път от началото на съветската инвазия, съобщи Асошиейтед прес.

Зеленски участва на товаренето на турски транспортен съд. " Това е първият кораб, първият транспортен съд, който се товари от началото на войната ", съобщи той.

Той добави, че износът на зърно ще стартира с отплаването на няколко кораба, които към този момент са натоварени, само че към момента не могат да изоставен украинските пристанища.

" От наша страна сме изцяло готови. Изпращаме всички нужни сигнали към нашите сътрудници, Организация на обединените нации и Турция, а армията ни обезпечава сигурността. Очакваме съответния срещуположен сигнал от турска страна и Организация на обединените нации, с цел да можем да започваме ", съобщи Зеленски от пристанище Черноморск, представен от президентската канцелария.

Товаренето в Черноморск е част от подготовката за възобновяване на зърнените доставки съгласно подписаното съглашение с Турция, подкрепено от Организация на обединените нации, напомня Ройтерс.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР