Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че лично ще се ангажира

...
Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че лично ще се ангажира
Коментари Харесай

Зеленски лично ще върне Саакашвили в Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че персонално ще се ангажира да върне в Украйна някогашния грузински президент Михаил Саакашвили, който има украински паспорт, а в този момент е задържан в Грузия, оповестява Ройтерс.

 Саакашвили, който беше задържан на 1 октомври, започна гладна стачка и обяви, че е политически пандизчия в Грузия.  Бившият държавен глава съобщи, той самичък е отворил вратата на жилището си, когато е пристигнала полицията, и не е оказал опозиция при ареста. Припомняме, той обяви авансово желанието си да се върне в Грузия за местните избори. Той прикани последователите си да гласоподават за опозицията и да излязат на улични митинги след днешните локални избори.

" Като президент на Украйна и по силата на моите пълномощия се занимавам непрекъснато с това да връщам в страната украински жители. Г-н Саакашвили е украински жител, тъй че това се отнася и за него. Със случая на Саакашвили ще се заемат украинското външно министерство и държавното управление, както и посолството ни в Грузия ", сподели Зеленски.

Саакашвили, който живее в Украйна и има задочна присъда в Грузия от 2018 година, заяви, че ще се върне в родината си за локалните избори, с цел да помогне " за спасяването на страната ".

Управляващата партия " Грузинска мечта-Демократична Грузия "  като цяло надви на днешните изборите над опозиционната партия " Единно национално придвижване " (ЕНД) на експрезидента Саакашвили.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР