Украинският президент Володимир Зеленски казва, че не е получил предложение

...
Украинският президент Володимир Зеленски казва, че не е получил предложение
Коментари Харесай

Китай игнорира Украйна. Си Дзинпин отказал разговор със Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски споделя, че не е получил предложение за ходатайство за мир сред Украйна и Русия от страна на Китай, съобщи Japan News.

 

Зеленски сподели пред изданието, че е предал „ директни известия “ по дипломатическите канали, че желае да приказва с китайския водач Си Дзинпин, само че не е получил отговор. „ Не получих предложение от Китай за ходатайство. Не получих предложение за среща “, сподели той.

 

Зеленски също изрази песимизъм по отношение на предлагането на Китай от 12 точки, призоваващо за преустановяване на огъня и мирни договаряния, като сподели, че „ зачитането на суверенитета и териториалната целокупност “ би трябвало да бъде преди всичко. Китай до момента отхвърля да осъди експанзията на Русия. Според специалисти " мирният проект " на Китай от 12 точки зачита само съветските ползи.

Планът от 12 точки на Пекин приканва всички страни да зачитат суверенитета на всички народи, да улесняват износа на зърно и да пазят цивилни и военнопленници. Предложението обаче също по този начин приканва за занемаряване на " манталитета на Студената война " и " прекъсване на едностранните наказания ", изразителност, постоянно употребена от Пекин, с цел да подлага на критика реакцията на Запада на войната.

 

В китайските оферти не се споделя нищо за евакуиране на съветските войски от Украйна - изискване, което Киев сложи, с цел да седне на масата за договаряния.

 

Китайският президент Си Цзинпин, който тази седмица беше на посещаване в Русия, където беседва с президента Владимир Путин, в този момент би трябвало да се срещне и с украинския му сътрудник Володимир Зеленски, сподели през вчерашния ден немският канцлер Олаф Шолц, представен от ДПА. Шолц още веднъж насочи предизвестие към Китай да не изпраща оръжие на Русия, тъй като " това ще бъде огромна неточност ".

 

Високопоставени европейски и американски представители споделиха, че досега няма доказателства да са били осъществени сходни доставки.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР