Решително осъждам подлото нападение срещу премиера Роберт Фицо, написа председателят

...
Решително осъждам подлото нападение срещу премиера Роберт Фицо, написа председателят
Коментари Харесай

ЕС и НАТО осъдиха покушението срещу премиера на Словакия Роберт Фицо

Решително съдя подлото нахлуване против премиера Роберт Фицо, написа ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в обществената мрежа " Екс ".

Подобна демонстрация на принуждение няма място в нашето общество и подкопава демокрацията, нашата най-голяма полезност, прибавя тя. Фон дер Лайен показва състрадание към Фицо и неговото семейство.

Потресена съм от ужасното нахлуване, написа в същата мрежа ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола. Осъждам тази демонстрация на принуждение, мисля за Роберт Фицо и неговото семейство в този сложен час, добавя тя.

Шокиран съм от новината, написа и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. Подобно принуждение няма опрощение, добави той.

Потресен съм и съм ужасяващ, написа генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Той пожелава на Фицо бързо възобновяване и показва състрадание към неговото семейство и към словаците.

Еврокомисарят Илиана Иванова написа, че осъжда нападението и че политическото принуждение е несъвместимо с демокрацията и главните правила и полезности на Европейски Съюз.

Послания за наказание на покушението и в израз на съпричастие с Фицо до този час разпространиха и трите най-големи групи в Екологичен потенциал - на Европейската национална партия, на Социалистите и демократите, от чието политическо семейство е словашкият министър председател, и от " Обнови Европа ".

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР