Украинският президент Володимир Зеленски е категоричен, че страната му никога

...
Украинският президент Володимир Зеленски е категоричен, че страната му никога
Коментари Харесай

Зеленски обеща на Конгреса: Украйна никога няма да се предаде

Украинският президент Володимир Зеленски е безапелационен, че страната му в никакъв случай няма да се съобщи в борбата си против Русия и прикани Вашингтон да усили военната помощ в пламенна тирада пред Конгреса, до момента в който войната навлиза в 11-ия месец, написа Wall Street Journal .

Говорейки в претъпкана зала, Зеленски посочи триумфите на Украйна на бойното поле и изрази задоволството си, че Западът е обединен в опълчването си на нашествието на Русия. Той приключи едно бурно, почти осемчасово посещаване във Вашингтон, което включваше среща в Овалния кабинет с президента Байдън и взаимна конференция в Белия дом.

" Въпреки всички мрачни сюжети, Украйна не падна. Украйна е жива и здрава “, съобщи той. Президентът се постара да означи, че предоставената от Съединени американски щати помощ не е щедрост, а " инвестиция в световната сигурност и народна власт, с която се отнасяме по най-отговорния метод “.

Носейки нормалното си военно облекло от карго панталони и маслиненозелен суичър, господин Зеленски показа подписано украинско знаме от бойния фронт и одобри байрак на Съединени американски щати в подмяна.

 

Украинският водач благодари на политиците във Вашингтон, че са одобрили десетки милиарди долари помощ за Киев. " Вашата поддръжка е от решаващо значение “, сподели той. Но добави: " Достатъчно ли е? Честно казано, не в действителност. "

Украински публични лица упорстваха Съединени американски щати да дават на страната американски самолети, американски танкове и тактическа ракетна система на американската войска с огромен обхват. Но президентът Байдън до момента отхвърля да утвърди изпращането на това съоръжение, притеснявайки се, че сходен ход ще ескалира рецесията. " Уверявам ви, че украинските бойци могат съвършено да ръководят сами американски танкове и самолети “, съобщи Зеленски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР