Украинският президент Володимир Зеленски беше бесен от неотдавнашното изявление на

...
Украинският президент Володимир Зеленски беше бесен от неотдавнашното изявление на
Коментари Харесай

Зеленски е бесен от призивите на Макрон за мирни преговори с Русия

Украинският президент Володимир Зеленски беше гневен от неотдавнашното изказване на френския президент Еманюел Макрон за нуждата от мирни договаряния с Русия. Това оповестява колумнистът Филип Рикар в публикация за вестник Le Monde.

Според Рикар фактът, че Макрон прикани сътрудниците си към разговор с Москва в това време, когато интензивно се разискват от ден на ден и повече нови доставки на оръжия, танкове, образование на офицери от въоръжените сили на Украйна и други ограничения за поддръжка, подкопава дейностите на Запада. Твърди се, че Макрон прави изказванията си в най-неподходящия миг, внасяйки комплициране в проектите за доставка на оръжие.

Наблюдателят отбелязва, че думите на Макрон вбесяват освен Зеленски, само че и другите му западни сътрудници, изключително предложенията за издаване на гаранции за сигурност на Москва, като тласък за спокойно решение на казуса.

Също по този начин на френския водач неведнъж се припомнят думите за недопустимостта на влизането на Украйна в НАТО, което провокира шок у украински публични лица през 2022 година

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР