Украинският президент е предложил на лидерите на Турция и ООН

...
Украинският президент е предложил на лидерите на Турция и ООН
Коментари Харесай

Зеленски е предложил на Турция и ООН износът на зърно да продължи без Русия

Украинският президент е предложил на водачите на Турция и Организация на обединените нации удължение на зърнената договорка без Русия, която разгласи, че се отдръпва от нея.
Черноморската зърнена самодейност може и би трябвало да продължи да работи – даже без Русия. Споразумението за експорт на зърно – това с Турция и Организация на обединените нации, остава в действие. Единственото належащо в този момент е деликатното му използване и натискът на света върху терористичната страна.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Споразумението сред Русия и Украйна, контрактувано благодарение на Турция и Организация на обединените нации предишното лято, подсигурява, че корабите със зърно, които влизат и излизат от украинските пристанища, няма да бъдат атакувани. Тази седмица от Москва се отхвърлиха от договорката с претекста, че не са изпълнени настояванията им за експорт на съветски храни и торове.Представител на Русия в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации позволи, че страната му може да се върне към сделките с Украйна.
Към 18 юли Русия е подготвена да обмисли възобновяване на договорката, единствено в случай че бъдат реализирани съответни резултати вместо обещанията и уверенията от западните столици.
Дмитрий Полянски, зам.-посланик на Русия в Организация на обединените нации

Съединените щати още веднъж поддържаха Черноморската зърнена самодейност.
Това съглашение стабилизира международните пазари и намали цените на храните. То ускори филантропичната работа на Световната продоволствена стратегия тук-там като Афганистан, Сомалия и Йемен.
Линда Томас-Грийнфийлд, дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации

По данни на Организация на обединените нации зърнената договорка е помогнала за износа на над 30 млн. метрични тона хранителни артикули от три украински пристанища през последната една година.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР