Украинският премиер Олексий Хончарук е подал оставка. От правителството може

...
Украинският премиер Олексий Хончарук е подал оставка. От правителството може
Коментари Харесай

Очакват се промени в украинското правителство; премиерът е подал оставка

Украинският министър председател Олексий Хончарук е подал оставка. От държавното управление може да излязат също финансовият министър и външният министър. Ще бъде заменен и основният прокурор, заяви Ройтерс, базирайки се на депутати от ръководещата партия на президента Володимир Зеленски.

За нов министър председател Зеленски предложи вицепремиера Денис Шмигал, заяви членът на Народното събрание Галина Янченко.

Предстои по искане на президента да се състои изключително съвещание на Върховната рада, на което ще бъдат разисквани държавните промени, заяви Ройтерс.

Според депутата Александър Дубински за министър на финансите президентът е предложил Ихор Умански, а за министър на външните работи вицепремиера по въпросите на европейската и евроатлантическата интеграция Дмитро Кулеба. Ще бъде препоръчано да бъде заменен и министърът на защитата Андрий Захороднюк и постът му ще бъде стихотворец от Андрий Таран.

Оставката на Хончарук е била гласувана през вчерашния ден на съвещание на парламентарната секта на партията " Слуга на народа ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР