Украинският посланик: Приказките за българска следа за взрива на Кримския

...
Украинският посланик: Приказките за българска следа за взрива на Кримския
Коментари Харесай

Украинският посланик: Приказките за българска следа за взрива на Кримския мост са смешни

Украинският дипломат: Приказките за българска диря за гърмежа на Кримския мост са смешни. Виталий Москаленко сподели, че танковете, които трябвало да се ремонтират в България, са от Северна Македония, само че мощностите ни не били задоволителни за бърза и качествена работа.

Всичко е режисирано от Русия, сподели Виталий Москаленко, откакто още веднъж изиска оръжие от България. Всички схващат, че няма никаква българска диря за гърмежа на Кримския мост. Това е режисирано от Русия.
Говорят за някакъв си български камион,
което наподобява смешно и необикновено, само че това провокира вътрешнополитически сили, които започнаха да акцентират, че не трябва да се дава оръжие на Украйна, с цел да не се въвлича София във войната. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ украинският дипломат Виталий Москаленко.

Той изясни, че танковете, които трябвало да се ремонтират в България, са от Северна Македония, само че се оказало, че тези мощности, които ги има у нас, не били задоволителни за бърза и качествена работа.

„ Ние молим непрекъснато България да даде остаряло руско оръжие.
Имам поради гаубици. Силно се надявам
новият парламент ще гласоподава решение за предоставяне на това, което има България и на Украйна е нужно в тази ситуация “, съобщи дипломатът.

„ Станал съм като непрекъснат клиент на последните 3-4 министри на защитата. Всеки месец вървя във ведомството, с цел да беседвам по този въпрос “, добави той.

„ Това, което България може да даде на Украйна, е добре известно – гаубици, огромно калибърни меномети, ракетни системи за залпов огън и снаряди, които по един или различен метод постъпват в страната ни “, съобщи украинският дипломат.
Той посочи, че офанзивите против Киев са били
планувани още на 3-4 октомври.

„ Това е преди гърмежа на Кримския мост. Наредено е било да се поразят гъсто обитаеми региони и да се повреди значима инфраструктура “, изясни дипломатът.

Той разясни, че единствено по щастлива случайност брачната половинка му, която е била в Киев през вчерашния ден, е жива.

„ На 500 метра от жилището ни са паднали ракетите. Имаме двама комшии, които починаха. Съпругата ми се е забавила да излезе и по тази причина се е избавила “, показа украинският дипломат.
Той добави, че апартаментът им е в централната част на Киев.
„ Крайно належащо е да се усилят глобите против Русия и да се доставят на Украйна системи Противовъздушна отбрана. Нужно е и да се прегледа въпроса за затваряне на небето “, заяви Москаленко.

Трябва и да получим материална, филантропична и всякаква друга помощ, а Русия да бъде оптимално лимитирана в икономическо, политическо и военно отношение, сподели още той.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР