Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба изрази становището, че

...
Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба изрази становището, че
Коментари Харесай

Кулеба: Никога няма да видим Путин и Зеленски, седнали на една маса

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба изрази мнението, че договаряния с Русия могат да се проведат само след изтеглянето на съветските войски от Украйна, оповестяват от Българска телеграфна агенция.

" Путин не е сътрудник (за преговори). Той е направил прекомерно доста извънредно съществени закононарушения. Има други дипломатически способи да се работи непряко. Но за нас е ясно, че ние в никакъв случай няма да забележим Путин и Зеленски, седнали на една маса ", сподели Кулеба.

Пеипомняме, че Папа Франциск и няколко европейски страни предизвикват провеждането на среща сред президентите на Русия Владимир Путин и на Украйна Володимир Зеленски в коридорите на срещата на върха за климата COP 28, която ще се организира в Дубай, в Обединените арабски емирства (ОАЕ) през ноември.

Коментирайки изразените от Путин упования, че Доналд Тръмп ще завоюва президентските избори в Съединени американски щати, Кулеба съобщи: " Путин разчита на избори от 2014 година, само че резултатите в никакъв случай не са му помагали. Аз не преставам да мисля, че факторът време е наш съдружник заради простата причина, че нашите военни качества нарастват, а тези на Русия спадат. Въпреки това разчитаме на обстоятелството, че в избран миг войната ще свърши в наша изгода ". " Тази цел може да бъде реализирана посредством съчетаване на война и дипломация. Нашите генерали се оправят с първото и тяхната работа е да накарат руснаците да правят отстъпка и да схванат, че е по-добре да приказваме, в сравнение с да се сражаваме. Аз се грижа за дипломацията и разговора, когато това е допустимо ", сподели още украинският министър.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР