Украинските войски продължават да провеждат настъпателни действия на направление Бахмут.

...
Украинските войски продължават да провеждат настъпателни действия на направление Бахмут.
Коментари Харесай

ISW: ВСУ настъпват към Бахмут, успешно изтласкват врага в района на Авдеевка

Украинските войски не престават да организират настъпателни дейности на направление Бахмут. Въоръжените сили на Украйна са изтласкали съветските войски от позиции северно от Хромово и източно от Клещеевка и сполучливо контраатакуват в региона на Авдеевка.

Това се показва в последния отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), представен от РБК-Украйна, съобщи.Геолокационни изображения, оповестени на 30 ноември, демонстрират, че съветските войски са напреднали на югоизток на 15 км североизточно от Купянск. Руски източници настояват, че край Синковка се водят тежки боеве.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви, че украинските войски са отбили съветски офанзиви покрай Синковка и североизточно от Петропавловка, покрай Стелмаховка, Торски и в Серебрянското горско стопанство.

Според представител на командването на въоръжените сили на Украйна съветските войски са понижили интензивността на обстрела по Купянското и Лиманското направление, а по последното съветските войски се прегрупират. Добавя се, че съветските войски разполагат с огромен ресурс от " планиращи бомби " и с тях нанасят удари по фронтовата линия Купянск-Лиман.

Говорителят на Сухопътните войски на Украйна съобщи, че съветските войски са засилили дейностите на целия източен фронт. Според известията съветските войски са трансферирали елементи от 98-ма и 106-та гвардейска въздушнодесантна дивизия (ВДВ) от Лиман към позиции сред Хромово и Богдановка, с цел да укрепят силите в региона.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР