Украинските военновъздушни сили разчитат, че ще получат десетки самолети западно

...
Украинските военновъздушни сили разчитат, че ще получат десетки самолети западно
Коментари Харесай

Пробив: Съвременни западни изтребители ще пристигнат в Украйна на цели подразделения, а не като отделни брйки

Украинските военновъздушни сили разчитат, че ще получат десетки самолети западно произвеждане, откакто Вашингтон отстъпи в дебатите по въпроса, съобщи боен представител, представен от ДПА.
 
" Самолетите няма да идват един по един, а на подразделения. Във военновъздушните сили подразделението е най-малко ескадрила, у нас тя се състои от над 12 самолета, а при нашите западни сътрудници този брой доближава и до 18 ", сподели по украинската телевизия Юрий Игнат, представител на Военновъздушни сили на Украйна.
 
По думите му по този начин " като начало на Украйна могат да бъдат предоставени няколко десетки самолета за решение на настоящите задания ".
 
Игнат съобщи това, откакто на срещата на върха на Г-7 в японския град Хирошима президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде кардиналното си единодушие за даване на Киев на изтребители американско произвеждане F-16. До този процес се стигна след отправяни месеци наред претенции за това от украинския президент Володимир Зеленски.
 
Според Украйна наличието на самолетите F-16 ще обезпечи по-добра отбрана на войските ѝ, ще понижи загубите им и в последна сметка може да докара до по-бързото привършване на войната.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР