Украинските военни привели в боеготово състояние почти 600 самоходни артилерийски

...
Украинските военни привели в боеготово състояние почти 600 самоходни артилерийски
Коментари Харесай

Украинската армия след три седмици ще остане без снаряди

Украинските военни привели в боеготово положение съвсем 600 самоходни артилерийски установки за масиран удар по позиции на опълченците в Донбас, заяви vestnik-rm.ru през вчерашния ден, 20 декември, „ Гвоздика” и към 300 броя 152-милиметрови „ Акация”. Освен това в строя се намират самоходни „ Гиацинт”, „ Мста-С”, а по този начин също и 203-милиметрови „ Пион”, способни да поразяват цели на дистанции до 47 км.

Изданието отбелязва, че с изключение на самоходна артилерия, украинците разполагат си с повече от 1200 буксируеми оръдия и РСЗО (реактивни системи за залпов огън).

Руският боен специалист Сергей Орлов с позоваване на Народната милиция в ДНР пред svpressa.ru изрича мнение, че данните са повишени 3 пъти по този начин силите на опълченците и украинската армия са съпоставими. Украинците имали малко предимство в артилерия и в танкове, само че то не е задоволително за предприемане на нахлуване. Освен това отбраняващите имат предимство, че тяхната техника е в укрития с готови аварийни позиции за маневриране, като всяка педя зема „ отсреща” е пристреляна.

Най-важното в тази ситуация е, че украинската войска изпитва огромни проблеми с боеприпасите. Първо, пожари във военни хранилища унищожиха, по скромни оценки, половината муниции. Второ, забележителна част от снарядите са изразходени при непрекъснатите провокации не прицелно и то от оръдия, които са изключително нужни в пердах.

Украинците да вземем за пример рядко стрелят по опълченците с оръдия огромен диаметър, както и с танкове. С танковете нормално правят нощно разузнаване с пердах.

Най-важната причина обаче за неналичието на снаряди е, че тяхното произвеждане в Украйна към момента не е проведено. Опитват се да вършат единствено заряди за минохвъргачки, написа svpressa.ru. С всяка година от ден на ден муниции стават негодни – барутът старее, слепват се частиците и боеприпасите могат да се взривят в ствола (цевта) на оръдието. Украинците натрупаха подобен горчив опит през 2014-2016 година, когато починаха мнозина бойци при раздор на стволове.

Редакция БЛИЦ (по обява в svpressa.ru)
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР