Украинските власти трябва да дадат обяснение относно скандалните изявления на

...
Украинските власти трябва да дадат обяснение относно скандалните изявления на
Коментари Харесай

Китай поиска обяснение от Киев след обида на шефа на кабинета на Зеленски

Украинските управляващи би трябвало да дадат пояснение по отношение на скандалните изказвания на съветника на ръководителя на кабинета на Зеленски Михаил Подоляк. По-рано украински формален представител обществено съобщи за „ слабия интелектуален капацитет “ на Китай и Индия.

Това изказване направи представителят на китайското външно министерство Мао Нин. Тя разяснява обстановката на брифинг с публицисти. Дипломатът означи, че не знае нищо за предпоставките на сходно изказване на Подоляк.

„ Той би трябвало да се обясни и изясни “, добави тя.

Мао Нин напомни, че китайските управляващи заемат " виновна позиция " във връзка с обстановката в Украйна. В същото време Пекин се стреми да позволи спора посредством договаряния. Тя прикани Михаил Подоляк „ съзнателно да проучва “ случилото се и да даде вярна оценка на обстановката.

Припомняме, съветникът на ръководителя на кабинета на президента Владимир Зеленски Михаил Подоляк в диалог с медиите сподели, че две страни - Китай и Индия - нямат висок интелектуален капацитет. В разговор с New Edition той заключи, че страните имат общ проблем - неналичието на разбор на следствията от техните стъпки.

Според него сега Пекин, Делхи и „ република Турция “ „ дейно печелят пари “ от рецесията, декларирайки национални ползи. По-късно обаче, счита Подоляк, те могат да съжаляват.

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР