Украинските власти работят възможно най-усилено, за да гарантират, че няма

...
Украинските власти работят възможно най-усилено, за да гарантират, че няма
Коментари Харесай

Зеленски: Киев работи усилено за членството си в ЕС

Украинските управляващи работят допустимо най-усилено, с цел да подсигуряват, че няма да има спънка страната да стане член на Европейския съюз (ЕС).

В това увери президентът на Украйна Володимир Зеленски във вечерно видеообръщение към нацията,  цитирано от " Укринформ ".

" Ние ценим нашата Европа, Европа на съдействието, а не на борбата, Европа на хората, а не на идеологиите, тъй като единствено по този метод нашият континент може да отбрани и отбрани човешкия живот както в европейските страни, по този начин и в света. Убеден съм, че Украйна ще създадем нашата Европа по-силна от всеки път и работим интензивно за унищожаване на всички спънки пред присъединението ни към Европейския съюз ", сподели президентът.

Той също по този начин изрази убеждението си, че без значение от развиването на събитията по света, единството на сътрудниците на Украйна - както в Америка, по този начин и на други места - ще надделее. Единство, а не разделяне. Единение, а не апели за изолираност ", акцентира президентът.

Зеленски благодари на сътрудниците за помощта на Украйна и за взаимните им дейности в отбрана на общите полезности, а също по този начин изрази признателност към тези по света, които оказват помощ за запазването на единството: всички, от Вашингтон до всяка международна столица, където хората и животът се ценят.
 Украйна няма да одобри второкласно участие в Европейски Съюз
Украйна няма да одобри второкласно участие в Европейски Съюз

Шмихал: Украйна е изпълнила всички критерии за присъединение

Европейският съвет на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел на 23 юни 2022 година реши да даде на Украйна статут на претендент за участие в Европейски Съюз.

Президентът Зеленски подписа заявката за участие на 28 февруари предходната година.

През юни тази година, Киев регистрира, че

Доклад на Европейски Съюз през юни заключи, че Украйна е изпълнила две от седем условия, с цел да стартира договаряния за участие.

- в това число за правосъдна промяна и ограничение на ендемичната корупция - за започване на договаряния за присъединение. Украйна прикани договарянията да стартират тази година.

Докладът на Европейска комисия бе крайъгълен камък в този развой, който последователите на устрема на Украйна за бързо присъединение към Европейски Съюз се надяват да приключи с решение на 27-те страни-членки на блока през декември да стартират договарянията с Киев.

27-те страни членки имат последната дума дали и по кое време да стартират договаряния за участие с Киев.

За да дава отговор на изискванията, Украйна ще би трябвало да приведе законите си в сходство с доста обширни стандарти на Европейски Съюз , вариращи от климата до труда. На процедура пътят на Украйна към участието ще отнеме години и малко на брой имат вяра, че страната може да се причисли, до момента в който е във война с Русия.
 Киев чака вести от Европейска комисия за участието си в Европейски Съюз
Киев чака вести от Европейска комисия за участието си в Европейски Съюз

Надяват се на позитивна оценка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР