Украинските власти арестуваха бившия губернатор на Одеска област и лидер

...
Украинските власти арестуваха бившия губернатор на Одеска област и лидер
Коментари Харесай

Aрестуваха Михаил Саакашвили, обвиниха го в опит за сваляне на властта в Украйна

Украинските управляващи арестуваха някогашния губернатор на Одеска област и водач на опозиционната партия „ Движение на новите сили” – някогашният президент на Грузия Михаил Саакашвили, и го упрекнаха в опит за събаряне на конституционния ред в странат а.

Саакашвили е упрекнат по член 1, раздел 256 на украинския Наказателен кодекс за подпомагане на участници в незаконна организация и за укриване на тяхната активност посредством даване на пространства и посредством други средства.

Ако виновността на Саакашвили бъде приета, той може да бъде лишен от независимост от три до пет години .

По-рано през днешния ден Службата за сигурност на Украйна (ССУ) извърши обиск в жилището на Саакашвили в Киев. Тогава някогашният грузински президент се покатери на покрива на постройката и оттова стартира да вика против президента на Украйна Петро Порошенко, като го назова апаш.

В отговор на прикани му неговите последователи да оказват опозиция на управляващите край постройката се събраха няколкостотин души, които влязоха в конфликти със силите на реда. Един човек пострада , съобщи ТАСС.

Саакашвили напусна Грузия през 2013 година, откакто беше президент близо десетилетие. Той бе назначен за губернатор на украинската Одеска област, само че напусна поста през 2016 година, оплаквайки се, че неговите старания за премахване на корупцията са били възпрепятствани от управляващите.

Украинското поданство на Саакашвили бе отнето тази година, до момента в който той бе отвън Украйна.

Саакашвили се върна в страната през септември, откакто негови поддръжници пробиха полицейската защита на полско-украинската граница.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР