Украинските въоръжени сили засилват настъплението си в североизточната част на

...
Украинските въоръжени сили засилват настъплението си в североизточната част на
Коментари Харесай

Украинските въоръжени сили засилват настъплението си в североизточната част на страната

Украинските въоръжени сили ускоряват настъплението си в североизточната част на страната. В същото време Русия приготвя по-стабилна отбрана, защото украинска атака може да заплаши елементи от Луганска област, оповестява английското разузнаване, представено от Руската работа на Би Би Си.
 
Украинските сили постепенно напредват в най-малко две направления източно от реките Оскол и Северски Донец. Продължават тежките боеве в региона на Херсон. Също по този начин, съгласно английското разузнаване, Русия продължава " настойчиво да се пробва " да настава в региона на Бахмут (Артьомовск), макар обстоятелството, че е изправена пред сериозен напън върху северния и южния си фланг.
 
Разузнаването отбелязва, че зад това може да стои политически напън, защото Русия употребява военни сили, които биха могли да укрепят другите ѝ бойни флангове, цитира news.bg.

Що се отнася до обстановката в региона на Бахмут (единствения украински град, където съветските войски подхващат дейни настъпателни действия), в сводката на Института за проучване на войната (ISW) се споделя, че на 27 септември тези офанзиви са приключили с крах.
 
В същото време специалистите на Института цитират отчет на публицисти от New York Times, които пишат за дейностите на ЧВК " Вагнер " на Бахмутския фронт. Според публицисти " вагнеровците " употребяват като пушечно месо пандизчии, отишли ​​на война, и те постоянно се предават на украинската войска.
 
Продължават яростни боеве в региона на Лиман, а украинските военни, съдейки по известията от фронта, са покрай това да отрежат последните линии за доставяне на настоящата там съветска формация и да я слагат в оперативно обграждане.
 
Украинската артилерия държи под обстрел последния път за доставяне на съветските войски в града, минаващ през Сватово, Макеевка и Терни. Украински разузнавателно-диверсионни групи към този момент са видяни в градовете Торское и Ямпол югоизточно от Лиман.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР