Украинските въоръжени сили правят всичко по силите си, за да

...
Украинските въоръжени сили правят всичко по силите си, за да
Коментари Харесай

Зеленски: Никой не може да прогнозира колко ще продължи войната в Украйна

Украинските въоръжени сили вършат всичко по силите си, с цел да прогонят съветските нашественици. "Никой обаче не може да предвижда какъв брой дълго ще продължи тази война ", съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски, представен от Асошиейтед прес.

"Това, за жал, ще зависи освен от нашите хора, които към този момент дават своя най-много. Това ще зависи от нашите сътрудници, от европейските страни, от целия свободен свят ", сподели украинският президент в обичайното си нощновидеообръщение към нацията, написа glasnews.bg.

Зеленски изрази благодарността си към всички, които работят за усилване на глобите против Русия и за увеличението на военната и финансовата поддръжка за Украйна. "А за западните страни това не е просто разход, тук става въпрос не за счетоводство, а за бъдещето ", акцентира той.

Зеленски разгласи, че украинските сили към този момент са свалили 200 съветски бойни самолета от началото на войната. Той загатна за тежки загуби на Русия в танкове, бронетранспортьори, хеликоптери и дронове. Неговите изказвания не може да бъдат тествани по самостоятелен път.

"И защо е всичко това? За да може статуята на Ленин да остане малко повече във краткотрайно окупирания Геничевск. Няма и не може да има различен резултат за Русия ", съобщи украинският президент.

Статуята на Ленин в Геничевск - град в южната украинска Херсонска област - бе възобновена от съветската войска предишния месец, отбелязва АП.

Зеленски сподели, че украинските сили напредват, като са си върнали през вчерашния ден шест обитаеми места.

На фона на яростните сражения в Донбас и Киев, и Москва обявиха през вчерашния ден, че директни договаряния за слагане на завършек на войната са вероятни единствено при избрани условия, отбелязва ДПА.

Украинският президент сподели пред италианската държавна телевизия РАИ, че е подготвен да договаря с съветския си сътрудник Владимир Путин, "но единствено с него, без медиатор и единствено при изискване за разговор, а не под ултиматум ". „ Украинското общество в този момент не гледа с положително око на такава среща на върха”, добави той.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков повтори позицията на Русия, че среща сред двамата президенти е допустима единствено в случай че Москва и Киев реализиран някакво авансово съглашение.

От началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари Организация на обединените нации е записала гибелта на повече от 3500 цивилни. Повечето наблюдаващи обаче считат, че убитите са доста повече.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР