Украинските сили пробиха първата и най-силна от няколкото руски отбранителни

...
Украинските сили пробиха първата и най-силна от няколкото руски отбранителни
Коментари Харесай

Украйна проби първата отбранителна линия на Русия в Запорожие при контраофанзивата

Украинските сили пробиха първата и най-силна от няколкото съветски отбранителни линии в южната Запорожка област, сподели локален украински пълководец пред английска медия, представен от ДПА.
Прочетете още
Украинските бойци чакат по-бърз прогрес, защото притискат по-слабата втора линия, сподели през днешния ден военачалник Олександър Тарнавски в изявление за вестник " Обзървър ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Контранастъплението против съветските сили, нахлули в Украйна предишния февруари, дълго време бе възпрепятствано поради голямото минно поле в региона, а разминирането се извършваше най-вече през нощта, сподели Тарнавски. Целта на южната атака е да стигне до Азовско море, на към 90 км, като по този метод украинските сили ще разделят на две областите в Южна Украйна, следени от Русия, и ще пресечен основен маршрут за доставки от и към Кримския полуостров.

Украинските войски обявиха, че на стотици километри на запад Русия е атакувала Одеска област с дронове. Двама души са потърпевши при ударите, които предизвикали и пожар, написаха в " Телеграм ", южните отбранителни сили на Украйна.

Руската войска удостовери, че през миналата нощ е направила офанзива с дронове против украинското пристанището Рени, ситуирано на река Дунав в южната част на Украйна, на границата с Румъния, съобщи Франс прес.

" Снощи съветските военновъздушни сили нанесоха колективен удар с дронове по хранилища с гориво, употребявано за зареждане на военната техника на украинската войска, в пристанището Рени, Одеска област “, заяви съветското министерство на защитата, като добави, че задачата на удара е била „ реализирана “ и всички цели са изумени.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР