Трите спасени мечета миналата година са върнати отново в дивата

...
Трите спасени мечета миналата година са върнати отново в дивата
Коментари Харесай

Върнаха отново в дивата природа трите спасени мечета

Трите избавени мечета предходната година са върнати още веднъж в дивата природа, съобщиха от Фондация „ Четири лапи “. В рамките на няколко взаимни интервенции дребните Никола, Мишо и Анета бяха уловени, обгрижени в профилирани центрове у нас и в чужбина и върнати назад в природата. 
Прочетете още
Партньорските старания на Министерството на околната среда и водите (МОСВ), природозащитната организация WWF, „ Четири лапи “ и „ Арктурус ” – Гърция дадоха късмет за нов живот на трите осиротели животинчета, показаха от фондацията.

Мечетата са пуснати на независимост на деликатно подбрано място, местообитание на кафяви мечки на територията на Национален парк „ Рила “. 

Мечетата са върнати в дивата природа, откакто от Центъра за рехабилитация „ Арктурус ” решиха, че те са достигнали подобаваща възраст и килограми, гарантиращи, че няма да имат естествени врагове. 

От „ Четири лапи “ показаха, че животните носят GPS нашийници, които разрешават тяхното непрестанно следене. Така ще бъде обезпечена сигурността както на хората, по този начин и на животните. Проследяването се прави в действително време и с него са ангажирани специалисти от Национален парк „ Рила “ и WWF. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР