Украинските бежанци ще могат да останат още четири месеца по

...
Украинските бежанци ще могат да останат още четири месеца по
Коментари Харесай

Украинските бежанци остават по хотелите до март. Новопристигналите отиват в държавни бази

Украинските бежанци ще могат да останат още четири месеца по местата, в които са настанени според същите условия. Това сподели министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев в изявление пред БНР.

Решението му идва едвам три дни преди да изтече крайният период, в който украинските бежанци трябваше да се изнесат от хотелите, където са настанени. Според Демерджиев става въпрос за близо 11 хиляди индивида, които ще могат да останат да живеят в същите условия. Удълженият интервал значи, че те ще останат по морските курорти най-малко до март 2023 година

Новопристигналите жители от Украйна, търсещи протекция у нас, обаче ще минават буферно през базата в Елхово. Те ще стоят там в интервал до 30 дни, след което ще бъдат разпределяни по държавните бази.

Това е следващ " поврат " в държавната политика в помощ на бежанците. В края на октомври служебният кабинет взе решението потърсилите протекция в период от 15 дни. Аргументите на държавното управление се изчерпваха с изказвания, че " парите попривършват ", визирайки отпуснатите от Европейски Съюз помощи в размер на малко под 250 млн. евро.

Заради неналичието на ясна тактика и информация украинските бежанци излязоха на митинги в няколко града по Черноморието, с цел да изразят недоволството си от решението на кабинета.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР