Украински ракети са унищожили руски противовъздушен комплекс в Крим, съобщават

...
Украински ракети са унищожили руски противовъздушен комплекс в Крим, съобщават
Коментари Харесай

Украйна унищожава руски ПВО комплекс в Крим

Украински ракети са унищожили съветски противовъздушен комплекс в Крим, оповестяват през днешния ден украинските медии, базирайки се на украинската работа за сигурност.

Ракети " Нептун " са поразили комплекса " Триумф С300 / С400 " в Евпатория през изтеклата нощ, се споделя в известието. Комплексът, считан за последна дума на съветската военна нтехника се състои от радар, пункт за ръководство и пускови установки с ракети.

" Нептун " са украински противокорабни ракети с разновидности за морско и наземно базиране. От началото Украйна ги употребява сполучливо против значими съветски цели. Една от тях беше потопеният флагман на съветския Черноморски флот, крайцера " Москва ".

Отделно, Украйна съобщи през днешния ден, че е свалила 17 от общо 22 съветски дрона, атакували нейната територия тази нощ, и че дете е било убито при съветски артилерийски обстрел в Херсонска област, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Канцеларията на украинския основен прокурор Андрий Костин посочи, че при обстрела на село Новодмитривка в Херсонска област е убито шестгодишно момче и че са ранени 13-годишният брат на убитото момче и още трима души.

" Вражеският обстрел порази частен дом и прилежащата му територия ", се споделя още в изказване на прокурорската канцелария в информационното приложение " Телеграм ".

Украинските военновъздушни сили обявиха също, че са свалили дронове в няколко области в Южна и в Северна Украйна.

" В нощта на 14 септември 2023 година, от 21:00 ч. до 02:30 след среднощ, съветските нашественици нападнаха Украйна от три направления с няколко групи дронове вид " Шахед 136/131 ", се споделя в обява в " Телеграм ".

Областният шеф на Днепропетровска област Сергий Лисак сподели, че три дрона са атакували неговата област, като са нанесли провали на няколко здания. Освен това региона бе подложена през нощта на артилерийски и ракетен обстрел, сподели още Лисак.

След като по-рано използваше най-много ракети, с цел да поразява цели в Украйна, тази година Русия все по-често стартира да употребява евтините ирански дронове " Шахед ", които са сложна цел за противовъздушната защита поради дребния си размер и ниската си скорост, отбелязва Ройтерс.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР