Украински моряци спасиха екипажа на руския тримаран (яхта с три

...
Украински моряци спасиха екипажа на руския тримаран (яхта с три
Коментари Харесай

Украински моряци спасяват еакипажа на руски тримаран в Тихия океан

Украински моряци избавиха екипажа на съветския тримаран (яхта с три корпуса) Russian Ocean Way, който се разруши в Тихия океан, оповестява украинският информативен уебсайт " Гордон ", базирайки се на Радио " Свобода ".

Пътешествениците са отплавали през юли 2021 година от Кронщат на Балтийско море в Русия и от този момент са минали повече от 13 хиляди морски благи (около 23,4 хиляди км), в това число около крайбрежията на 13 страни. Екипажът на Russian Ocean Way се състои от трима руснаци, единият от които в този момент живее в Бразилия.

В края на февруари 2023 година тримаранът е напуснал Чили за идната околосветска обиколка. В средата на март, намирайки се на хиляда благи (около 1,8 хиляди км) от крайбрежията на Чили и на 850 благи (около 1550 км) от Великденския остров, руснаците са попаднали в стихия в Тихия океан с пориви напразно до 20 м/с, откакто открили сериозна щета на кормилния механизъм.

Когато станало ясно, че не може сам да отстрани неизправността, екипажът е подал сигнал за помощ, на който е дал отговор близкият транспортен съд за насипни товари Sounion с украинско-филипински екипаж, който плавал от Съединени американски щати за Бразилия под панамски байрак.

Пет часа е траяло издирването на тримарана след сигнала SOS. Вдигането на руснаците на борда на кораба за насипни товари е лишило още два часа заради високите талази. Целият екипаж на Russian Ocean Way е бил избавен, а товарният транспортен съд е изтеглил тримарана до чилийския бряг. По думите на капитана на кораба, украинците и руснаците не са обсъждали войната по пътя.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР