Украински лекоатлети и треньори, които се подготвят за Световното първенство

...
Украински лекоатлети и треньори, които се подготвят за Световното първенство
Коментари Харесай

Международната федерация помага на украинската атлетика

Украински лекоатлети и треньори, които се приготвят за Световното състезание през август, може да получат финансиране за подготвителни лагери, оповестиха от Световната федерация.

Централата ще влага 190 хиляди $ и ще даде приоритет на подмяната на оборудването за пастирски скок - дисциплината на украинската легенда Сергей Бубка и вицепрезидент на Световната атлетика, което беше унищожено при съветските ракетни офанзиви, написа ДПА.

Колеж в Бахмут, кръстен на Бубка беше част от състезателен комплекс, включващ стадион с писта и закрита зала, който беше погубен по време на яростните боеве през последните месеци, оповестиха от Украинската федерация по лека атлетика.

" Това беше единственият център, където спортистите можеха да организират подготвителни лагери когато и да е на годината. Сега в Бахмут не е останало нищо ", пишат украинските публични лица до Международната федерация.

Президентът на Световната атлетика Себастиан Коу даде обещание преди шампионата на планетата от 19 до 27 август в Будапеща да направи " всичко по силите си, с цел да помогне на атлетиката в Украйна да оцелее и да се възвърне ".

" Умишленото заличаване на украински лекоатлетически уреди е и сериозна офанзива против достъпността на нашия спорт ", сподели още Коу.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР