Украинската съпротива изпраща послание към всички държави с диктаторски режими

...
Украинската съпротива изпраща послание към всички държави с диктаторски режими
Коментари Харесай

Украинската съпротива е послание към всички диктаторски режими, каза Гари Каспаров в София

Украинската опозиция изпраща обръщение към всички страни с диктаторски режими и към всеки деспот по света, че е време да се отдръпна. Това сподели в София международният първенец по шахмат, специалист по изкуствен интелект и критик на Кремъл Гари Каспаров .

В понеделник Каспаров взе участие в конференция, организизрана от израелската платформа Improvate, по въпросите на защитата и киберсигурността на страните от Югоизточна Европа. Домакин беше някогашният президент Росен Плевнелиев , който е в консултативния съвет на платформата.

" Украйна ще промени световния баланс, ще промени салдото сред демокрацията и тиранията ", сподели Каспаров, представен от БГНЕС.

По време на форума някогашният международен първенец уточни, че разбирането, че диктаторските режими като този в Русия могат да активизират големи запаси, с които да печелят войни, се е оказало неправилно. В модерния свят, както и в бизнеса, е значима способността да мислиш изобретателно и да вземаш бързи решени, сподели Каспаров.

По думите му са значими технологиите, както и способността да активизираш модерните млади, което показват и украинците.

" В Украйна съветската войска претърпя проваляне, геополитическо проваляне ", добави Каспаров пред bTV.

По думите му бъдещето на Путин е като на всеки деспот. " Краят на политическия им живот нормално за тях значи и физически край ", сподели той.

Във вторник Каспаров взе участие и в конференция на ГЕРБ дружно с водача на партията Бойко Борисов . Той уточни, че е значимо България да остане дружно с Европейския съюз и Съединени американски щати във връзка с поддръжката за Украйна, вместо да " взе участие в игри, които могат да имат разрушителен резултат в бъдеще ".

През май тази година министерството на правораздаването на Русия и петролния магнат Михаил Ходорковски към листата с така наречен " задгранични сътрудници ". От Москва показаха като причина за дейностите си връзките на двамата с Украйна.

Според съветските управляващи Каспаров и Ходорковски финансират дейностите си от украински източници. Посочени са и връзки на шахматиста с американска филантропична организация.

Двамата са от най-изявените критици на режима на Владимир Путин от години. Каспаров живее в Съединени американски щати от повече от десетилетие и е прочут с книги и изявления, които са ориентирани против съветския президент и протичащото се в Русия.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР