Украинската футболна асоциация се обърна към ФИФА и УЕФА с

...
Украинската футболна асоциация се обърна към ФИФА и УЕФА с
Коментари Харесай

Украйна призова ФИФА и УЕФА да изхвърлят Русия

Украинската футболна асоциация се обърна към ФИФА и УЕФА с апел да бъде изключен Руския футболен съюз от редиците им, съобщи ТАСС.

" Запознахме ви с детайлности за противозаконни дейности на Русия във връзка с украинската страна и футбола. В частност, за интеграция на футболни клубове от Крим в шампионата на Русия. Разрешението за осъществяване на такива дейности в действителност ще покаже неуважение към позициите и решенията на ФИФА и УЕФА. Обръщаме се към ФИФА и УЕФА с молба за разглеждане на опцията да лиши от участие Руският футболен съюз поради потвърдено неспазване на устава на управителните организации на международния и европейски футбол и полезностите на футболното семейство ", се споделя в позицията на асоциацията.

На 1-ви юни Севастопол получи отзив за присъединяване във Втора лига, а на 6-и юни подобен документ бе публикуван и на Рубин от Ялта.

Решението на УЕФА бе кримските футболни клубове да останат в шампионатите на района. Кримски футболен съюз бе основан през юли 2015-а с поддръжката на европейската централа.

На 22-ри февруари 2022 ФИФА и УЕФА отстаринха съветските клубове и националния тим от присъединяване в интернационалните шампионати поради обстановката в Украйна. На 22-ри юни съветникът по делата на националните асоциации към УЕФА Йозеф Климент изрази вяра за скоро завръщане на руснаците в надпреварите.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР