Фенове, футболисти и треньори в Бразилия си взеха последно сбогом

...
Фенове, футболисти и треньори в Бразилия си взеха последно сбогом
Коментари Харесай

В Бразилия се простиха с Марио Загало

Фенове, футболисти и треньори в Бразилия си взеха последно довиждане с легендата Марио Загало, който е първият човек в историята на футбола, спечелил международната купа като състезател и като треньор.

Загало беше възприеман от мнозина като въплъщение на бразилския народен тим, който има последователи по целия свят поради стила си на игра. Голям транспарант с надпис " Загало е безконечен " покриваше централата на Бразилската футболна конфедерация, където се състоя погребението на легендата.

Католическа гала за фамилията и приятелите ще се организира на същото място, преди ковчегът му да бъде отправен до гробището Сао Жоао Батиста след къс церемониал по улиците на Рио де Жанейро.

Реплики на всичките пет трофея от Световните шампионати, извоювани от Бразилия, бяха сложени пред ковчега на Загало. Синовете му получиха техни дребни версии по време на погребението.

Статуя в действителен размер на футболната легенда пък стоеше покрай ковчега му. Загало видя откриването на паметника му в инвалидна количка през октомври 2022 година

Той умря в петък на 92-годишна възраст. Бразилецът е единственият човек, който е печелил международната купа четири пъти - два пъти като състезател (1958, 1962), един път като старши треньор (1970) и един път като помощник-треньор (1994).

Загало беше треньор на Бразилия на Световните шампионати през 1970, 1974 и 1998 година.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР