Бразилският министър на правосъдието Жилмар Мендес постанови Ерналдо Родригес да

...
Бразилският министър на правосъдието Жилмар Мендес постанови Ерналдо Родригес да
Коментари Харесай

Бразилия върна шефа на футболния си съюз

Бразилският министър на правораздаването Жилмар Мендес постанови Ерналдо Родригес да бъде възобновен като президент на Бразилската футболна федерация, откакто отнеми предходното решение на Съда в Рио де Жанейро, заяви Ройтерс.

Родригес бе свален от поста си предишния месец от Съда в Рио де Жанейро, макар че бе определен за управлява федерацията с мандат до 2026. Съдът постанови за негов краткотраен заместител Жозе Пердис.

Мендес се базира на заплахата националният тим на Бразилия да бъде осъден от ФИФА да не вземе присъединяване в квалификационния шампионат за Олимпийските игри в Париж през това лято. Ръководното тяло на международния футбол не приема държавна интервенция във футболните каузи и санкционира националните тимове на съответната страна с изключване от надпреварите, в случай че не съблюдават разпоредбите.

" В тази обстановка имаше риск от неизбежни вреди. Като да не се допусне регистрацията на играчите от националния тим на Бразилия за квалификационния шампионат за Париж 2024, който прилюцва на 5-и януари ", разяснява Мендес.

Мендес разкри, че е получил няколко писма от ФИФА, в които се споделя, че международната федерация не признава краткотрайния президент, посочен от съда, като законен представител на федерацията.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР