Върховният съд на Италия оправда вече покойната футболна легенда Диего

...
Върховният съд на Италия оправда вече покойната футболна легенда Диего
Коментари Харесай

Оправдаха Марадона за укриване на данъци

Върховният съд на Италия оправда към този момент починалата футболна легенда Диего Марадона по обвиняване в укриване на налози, поставяйки завършек на 30-годишна правосъдна борба сред някогашния нападател на Наполи и данъчните управляващи. Марадона беше упрекнат, че е употребявал прокси-компании в Лихтенщайн, с цел да избегне някои налози при получени заплащания за потребление на имиджовите му права от клуба Наполи в интервала сред 1985 и 1990-а година. 

" Всичко завърши към този момент и мога ясно да заявя без да се опасявам, че ще бъде опровергано. Диего Марадона в никакъв случай не е укривал налози ", заяви юристът му Анджело Пизани, представен от организация " Ройтерс ". 

Най-напред в средата на месец декември Касационният съд в Рим анулира присъда от 2018-а, демонстрира правосъден документ, оповестен в сряда. 

Разследванията на данъчните заплащания на футболиста започнаха при започване на 90-те години на предишния век и доведоха до обвинявания в размер на неплатени 37 милиона евро данъчни отговорности и конфискуване на някои от движимостите на играча по време на визитите му в Италия. Пизани добави, че окончателната присъда " отдава правдивост на почитателите, на полезностите на спорта, само че най-много на паметта на Марадона ". 

" И най-важното – поставя се завършек на преследването на Диего Марадона, което той трябваше да изтърпи в продължение на 30 години. най-малкото, в този момент някои хора би трябвало да се извинят пред паметта на гения ", съобщи още юристът. 

" Наследниците имат към този момент законното право да изискат обезщетение от страната. Надявам се, когато го получат, да го употребяват в памет на татко си ". 

Диего Марадона умря през ноември 2020-а година от инфаркт. Феновете на Наполи и на аржентинския народен тим го боготворяха като " бога на футбола ", назоваха го и Златния крайник ( " El Pibe de Oro " ), до момента в който в света беше прочут и като Божията ръка.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР